marți, 26 ianuarie 2016

Ce nu trebuie sa faci daca nu vrei sa FALIMENTEZI, oricare ar fi obiectivele tale.

Sute de persoane imi scriu, luna de luna, sa-mi spuna aceleasi lucruri:
-vreau sa-mi deschid ciupercaria mea…
-inainte sa incep vreau sa invat tot ce este necesar…
-mi-e frica sa arunc banii…
-dar..., daca...,in loc de..., as face asa..., ar putea sa mearga bine?
Toate aceste persoane se pot imparti in doua mari categorii:
-aceia care se simt puternici
-aceia carora le este frica
Amandoua categoriile sunt destinate falimentului.
Intreaba-te mereu:” Fac parte din una din aceste categorii?”
Daca raspunsul este da, trebuie sa-ti schimbi imediat viziunea.
Da-mi voie sa-ti explic!

Puternicii

Aceia care se simt puternici au o rea tendinta de a planifica prea mult, de a visa cu ochii deschisi, de a  gusta succesul inainte de a-l atinge.
Aceasta este clasica categorie de persoane care vor sa deschida o ciupercarie in cel mai scurt timp, cred ca devin milionari deja de a doua zi, crezand ca vor atinge rezultate nebunesti sau absurde fara a lua in considerare toate etapele intermediare( absolut necesare ).
Adevarul este ca, aceste persoane falimenteaza in scurt timp...
Ne obtinand imediat rezultatele dorite se dau batuti, iata cum se termina...

Fricosii
Aceia care se sperie si reactioneaza in mod contrar.
Au senzatia ca nu au suficiente resurse, suficienti bani si ca nu sunt suficient de pregatiti.
Rezultatul este unul singur…
Continua sa viseze cu ochii deschisi fara a incerca macar.
Intra intr-un cerc de intrebari in care folosirea lui “daca”se pare ca nu se mai termina.
“si daca se intampla...”
“daca  nu o sa stiu sa fac...”
“daca nu este pentru mine...”
“daca nu-mi place...”
Cine gandeste asa nu va incerca vreodata sa faca ceva. Aceasta este mentalitaea falimentara prin excelenta.


http://artacultivariiciupercilor.blogspot.ro/2016/02/ebook-tehnica-de-cultivare-ciupercilor.html

Te regasesti intr-una din categoriile prezentate mai sus?

Singurul lucru pe care-l poti face: sa actionezi imediat.
Inceteaza sa gandesti prea mult!Trebuie sa muncesti din greu si te asigur ca rezultatele se vor vedea.
Mi  s-a intamplat mie, ti se va intampla cu siguranta si tie.
1)    Disciplina - fie platesti pretul disciplinei, fie platesti pretul regretului
2)    A ne lamenta, nu este o strategie
3)    Este bine sa invatam din propriile greseli- dar totusi e mai bine sa invatam din greselile altora
4)    Creeaza-ti un parcurs formativ (citeste carti si cauta imformatii peste tot)
5)    Modalitatea cea mai buna, eficace si rapida  ar fi sa ai o persoana cu experienta care sa te indrume pe tot parcursul tau
6)    Nu trebuie sa renunti la primele probleme, dezamagiri, greseli aparute
7)    Fii optimist

8)    Stabileste-ti obiectivul - daca lucrezi pentru obiectivul tau – obiectivul tau va lucra pentru tine

P.S. Daca acest articol ti-a fost util, lasa-ne un comentariu si distribuie, Multumesc

Magazin on-line


luni, 25 ianuarie 2016

*Shiitake- Tehnici de Cultivare*- Faza 1


Shiitake (Lentinus Edodes) este o ciuperca originara din  Extremul Orient, dincolo de gustul excelent, este dotat cu extraordinare calitati extra-nutritionale (despre acestea nu vom vorbi in acest articol).
Exista diferite tehnici de cultivare pentru aceasta ciuperca, in acest articol o sa va prezint doua dintre ele.
Shiitake iubeste lemnul, prin urmare tehnica de cultivare cea mai simpla si cu sorti de reusita este inocularea trunchiurilor(butucilor) de lemn.
Aceasta tehnica am explicat-o deja pe blog, cautati articolul si puneti in practica.



In schimb cultivarea comerciala se efectueaza pregatit un substrat sterilizat si inoculat, avantajele acestei tehnici sunt:
1) se pot cultiva ciuperci toata perioada anului
2) productivitate mult mai mare
Dar sunt si dezavantaje, este mai complicat pentru ca trebuie  sa incercam pe cat posibil sa lucram in steril, fara dotarile potrivite, probabilitatea esecului este mai mare.


http://artacultivariiciupercilor.blogspot.ro/2016/02/ebook-tehnica-de-cultivare-ciupercilor.html

Pregatirea substratului
Sunt foarte multe formule, acum o sa va vorbesc despre aceasta; pentru 100kg:
-         80 kg de rumegus (nu de conifere)
-         18 kg de tarate de grau
-         2 kg de carbonat de Ca
-         Umiditatea trebuie sa fie de 60-65%
-         PH-ul trebuie sa fie 5,5-6, se regleaza cu ghips
 Rumegusul il tinem cufundat in apa 16-18 ore apoi il punem pe un plan inclinat si le lasam sa se scurga.
Taratele se tin in apa circa 3 ore.
Dupa scurgere se amesteca bine toate ingredientele si incepem sa umplem pungile, sunt pungi speciale de 5L care rezista la temperaturi mari apoi trebuie sa le sterilizam la o temperatura de 121 grade timp de macar 2 ore.



Acest lucru se face intr-un autoclav, daca nu,  alta varianta care se preteaza foarte bine este oala sub presiune, aveti prezent faptul ca pentru sterilizarea unei pungi este necesara o oala care sa aiba minim 9L, in comert se pot gasi pana la 50L.
Punga se inchide cu un capac cu filtru insurubabil.



Dupa ce am terminat sterilizarea trecem la inoculare, si aceasta trebuie realizata intr-un ambient steril (hota cu flux laminar sau glove-box).
O sa incercam sa ne descurcam si fara acestea, cautam o camera sau un loc curat daca este posibil sa fie dezinfectat, retineti ca, la fiecare punga care va avea in jur de 1,5-2 kg trebuie sa puneti circa 50-70 g de MICELIU, aceasta operatie trebuie facuta in cel mai scurt timp posibil, de aceea desurubati capacul, puneti Miceliul si inchideti la loc.
In sfarsit trecem la faza de incubatie.
N.B. exista si alte tehnici cu privire la pasteurizarea compostului, o sa vi le prezint in curand.




P.S. Daca acest articol ti-a fost util, lasa-ne un comentariu si distribuie, Multumesc










P.S. Urmareste-ne si pe Facebook!
https://www.facebook.com/claudioalina.fogli



sâmbătă, 23 ianuarie 2016

*Tehnici de Laborator pentru obtinerea Miceliului (in Gospodarie)*

Lumea ciupercilor este fascinanta cand intelegi cum functioneaza si este o continua proba cu tine insuti. Tehnicile pe care o sa vi le prezint acum sunt adresate doar incepatorilor, hobbysti, sau pentru cine cultiva pentru uz casnic, nu celor care vor sa inceapa o mica afacere.


Evident pentru a obtine rezultate bune ar trebui sa avem echipamente profesionale, dar noi vom incerca sa ne descurcam fara ele (sigur cu mai putine rezultate), ci cu cea ce avem disponibil, incercand sa cheltuim cat mai putini bani.
Desigur aceste tehnici sunt valide pentru aproape toate speciile de ciupercit
Metodele pentru producera miceliu sunt:
1) Clonarea



2) Multiplicarea
3) Prelevarea sporelor



4) Cultura Lichida (L.C)




5) PDA inseamna (Potato Dextroza Agar)

Dupa ce am creat miceliul cu una din aceste tehnici va urma prepararea Spawn-ului
Ce este Spawn-ul?
Spawn-ul practic sunt cereale pe care le-am colonizat cu miceliu si de care vom avea nevoie pentru a inocula(insamanta) compostul nostru.
Sunt trei metode pentru inceput:



1)  cu o ciuperca cumparata la supermarket sau gasita in natura.



2)cumparand o punga de Spawn



3)sau cumparand o seringa de L.C.

Putin cate putin, o sa va explic fiecare tehnica incercand sa fiu cat mai clar posibil folosind termeni pe intelesul tuturor.

Daca acest articol ti-a fost util, distribuie acest link- Multumesc

Magazin on-line

vineri, 22 ianuarie 2016

*Cresterea Ciupercilor pe Butuci* Tehnici de inoculare

Toate aceste tehnici sunt indicate pentru toate speciile de ciuperci care iubesc lemnul.
Inainte de toate trebuie sa va procurati trunchiuri de lemn de esenta tare,
merge bine pe frasin, dud, stejar, mesteacan, fag, nuc etc, evitati coniferele din cauza rasinilor care impregneaza lemnul si impiedica colonizarea miceliului.


Metoda nr.1
Taiati o felie de 5 cm de la amandoua extremitatile, apoi taiati butucul pe toata lungimea sa, intindeti miceliu pe toata suprafata, apoi uneti cele doua parti , fixati-le cu sarma sau cu cuie in diagonala,apoi fixati cele doua feli de 5 cm utilizand cuie lungi.





Metoda nr.2
Luati un trunchi lung de 1m, taiati cate o felie de 5cm de la fiecare extremitate apoi partea ramasa o taiati in 3 parti de cate 30cm.
Intindeti miceliul pe taiaeturile proaspat facute si recompuneti trunchiul folosind cuie lungi sau suruburi, pe diagonala.










Metoda nr.3
Trebuie sa faceti multe gauri (10-12mm diametro, profunzimea macar de 5-6cm) pe trunchi, distanta dintre gauri nu trebuie sa fie mai mult de 20-25cm; puneti miceliu in fiecare gaura, inchideti cu ceara sau silicon, argila etc.




Metoda nr.4
Cu drujba faceti taieturi profunde de 10-12cm in diferite parti ale trunchiului la o distanta de 20-30cm una de cealalta apoi inoculati si inchideti.


INCUBATIA
Odata ce am inoculat trunchiurile trebuie acoperiti cu saci de platic negri si sa le faceti cateva gauri cu o furculita asa se va evita formarea aerului stagnant, conditie favorabila proliferarii mucegaiurilor.

Pozitionati-i intr-un loc caldut cu temparatura constanta, ideal ar fi un beci, un garaj etc, daca nu aveti un loc inchis, asezati-i unul peste altul( faceti o gramada) si acoperiti-i cu un strat de paie, apoi cu un nylon.


Pregatirea locului pentru fructificare
In septembrie sau in primavara, alegeti zone umbrite, umede dar ferite de vant, faceti mici gauri in pamant si ingropati trunchiurile pe 2/3 din lungimea lor, presati pamantul in jurul lor si udati, incercati sa-i mentineti umezi (nu plini de apa).

Indata ce temperaturile zilei vor scadea la 18 grade si pana nu ingheata, trunchiurile vor incepe sa produca ciuperci, 2 sau 3 valuri in toamna si 2 in primavara, repetandu-se pentru circa 3 sau 4 ani pana se consuma toti nutrientii, apoi trunchii vor fi folositi pentru foc.



P.S. Daca acest articol ti-a fost util, lasa-ne un comentariu si distribuie, Multumesc


Produse

Miceliu pentru Hobby 


Sunt Plic de 500 ml (280-300gr)
Avem de: Champignon- Pleurotus- Shiitake- 
Ganoderma- Pioppino-Eryngii-Nameko

16 lei Cumpara


Suna acum si comanda 0720068592






Miceliu pentru Hobby si Mici Producatori


                            


1) Pleurotus sunt pungi de 3L (1,7 kg circa) costa 34,50 lei Cumpara


















2) Champignon- Punga de 3l ( 1,7kg circa) kg costa 39 lei  Cumpara















3) Shiitake - Punga 3 litri (1,7 kg circa) costa 39 lei Cumpara
















4) Pioppino- Punga 3 Litri (1,7 kg circa) costa 39 lei- Cumpara






5) Eryngii (Cardoncello)- Punga 3 litri (1,7 kg circa) costa 39 lei- Cumpara



6)Pholiota Nameko - Punga 3 litri (1,7 kg circa) costa 39 lei- Cumpara Acum



Miceliu pentru Producatori Mari, Medi 




Miceliu Champignon (Italspawn)

Miceliu este produs in Italia de la firma Italspawn unul dintre Liderii Mondiali in sectorul productiei de Miceliu.
Italspawn are o capacitate productiva de peste 12 milioane de litri de miceliu pe an. 
Livreaza un miceliu de inalta calitate in peste 24 de tari. 
Firma noatra a semnat un acord cu Italspawn pentru Distributia de Miceliu pentru ciuperci in Romania


Prezul este negociabil pentru cantitate importante

110 lei Cumpara Acum
                            Sau
Suna Acum si Comanda tel.0720068592 
sau 0740781299







Miceliu Pleurotus (Italspawn)


Miceliu Pleurotus cantitatea minima este o punga de 


De ce ar plati cineva 100 lei pentru o punga de Miceliu de 10 litri???
Raspunsul este simpluBeneficiile achizitionarii Miceliului de la Italspawn sunt enorme. Potrivit statisticilor, un numar foarte mare de ciupercari cumparand acest miceliu si-au marit veniturile cu peste 20%.

De exempluun cultivator de ciuperci Pleurotus din Italia pe numele Ricci Carlo inainte de a utiliza acest miceliu avea o productie de aproximativ 25%, apoi a trecut la Miceliul de la Italspawn, prin urmare productia sa a sarit pana la 30%, in consecinta venitul sau a crescut considerabil.

Si acestea nu sunt cazuri izolate: devine chiar o rutina pentru ciupercarii care aleg Miceliul Italspawn sa-si vada productia marita considerabil, in consecinta, mai multi bani in buzunar.

Iata un alt lucru important: fiind un miceliu de inalta calitate, procentul de miceliu folosit pentru inocularea compostului este mai scazut, in comparatie cu alte tipuri de miceliu care se gasesc in comert, prin urmare, nu vei plati mai mult, din contra, mai putin.
Acum fii atent: pretul este negociabil pentru ciupercarii care cumpara cantitati importante de miceliu. 90 lei Cumpara Acum
                                     Sau
Suna Acum si Comanda tel.0720068592 sau 0740781299


Saculeti cu Compost gata pregatit inoculati cu Miceliu




Pleurotus Ostreatus

Saculeti cu compost de 15 litri produs in steril
In Faza 2-Foarte productiv

27 lei   Cumpara





Saculeti cu compost de 15 litri produs in steril 
In Faza 2
prevazuti si cu strat de acoperire sterilizat
Foarte productiv

27 lei   Cumpara







     Shiitake
    
    Saculeti cu compost de 15 litri produs in steril
     In Faza 2- Foarte productiv

      27 lei  Cumpara




    
    
    Ganoderma Lucidum

    Saculeti cu compost de 15 litri produs in steril
    In Faza 2-Foarte productiv

     50 lei  Cumpara





Pleurotus (Eryngii)

Saculeti cu compost de 15 litri produs in steril 
In Faza 2
Foarte productiv
27 lei-  Cumpara


Pholiota Nameko

Saculeti cu compost de 15 litri produs in steril 
In Faza 2
Foarte productiv

40 lei-  Cumpara



Livram in toata tara cu Fan Courier, sau Posta .

Sună Acum la acest număr de telefon 0720068592 şi  Comandă 

Sau poţi comanda la această adresă de e-mail italromtimis@gmail.com

                SAU COMANDA AICI

                                 Magazin on-line