Pleurotus

















Cum să-ţi construieşti un Tunel de Pasteurizare























Cateva sfaturi despre cultivarea Ciupercii Pleurotus Ostreatus(Burete de Fag)


Ciuperca Pleurotus se recolta în natură, apreciata de foarte mult timp si cunoscuta sub diferite denumiri: păstrăv de fag, burete de fag etc. Diferitele termene folosite indică anumite caracteristici ale ciupercii.
Pleurotus este o ciupercă cărnoasă şi delicată de culoare variabilă de la gri la brun.
În ultimii ani cultivarea sa s-a răspândit atât la nivel industrial cât şi amatorial, acest lucru şi datorită adaptabilităţii la condiţiile climatice diferite. Citeste mai de parte


Care sunt fazele Principale pentru Cultivarea Ciupercilor #PLEUROTUS???



La #Pleurotus se disting două momente importante de cultură: pregătirea substratului de cultură şi producţia de ciuperci.

Materiile prime pentru pregătirea substratului sunt paie bune de grâu şi apă care se macină, se amestecă bine şi apoi se pasteurizează, in final inoculate.

După finalizarea inoculării(însămânţării) substratul se pune în saci de plastic transparenţi şi apoi aceştia sunt transportaţi în incubator. Aici sacii sunt dispuşi fie pe pardoseală sau pe rafturi, trebuie menţinuţi la o temperatură de 24-26°C pentru circa 13-16 zile.



Ghid Complet- Cum se cultiva ciupercile #Pleurotus pe Compost(incepatori)






2 comentarii:

  1. Buna Ziua.
    Daca achizitionez acum : Saculeti cu compost de 15 litri( 6kg) produs in steril, In Faza 2 mai sunt sanse sa recoltez ceva anul acesta???
    Va multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  2. As dori și eu 2,3 săculeți.

    RăspundețiȘtergere