Champignon

Champignon Pregatirea Compostului- Faza 1 (Incepator)















Pasteurizarea Compostului de Champignon (pentru mici cantitati)


































Ciuperca Champignon-Exigenţe Climatice şi perioada de Inoculare

Denumire ştiinţifică: Agaricus bisporus


Familie şi varietate


Cunoscută ca şi ciuperca de bălegar, ciuperca albă sau ciuperca de strat, ciuperca Champignon a cărei denumire ştiinţifică este Agaricus bisporus( din Agaricus campestris a fost cultivat apoi produsul industrial Agaricus bisporus) aparţine familiei Agaricaceae.
Există patru grupuri diferite de varietăţi clasificate în funcţie de culoarea pălăriei: Citeste mai departe


Ciuperca Champignon-Îngrijirile Culturii-Aversităţi-Producţia şi Recolta


Îngrijirile culturii şi irigarea(umidificarea)

În timpul valurilor şi recoltării este necesară executarea următoarelor îngrijiri culturale:
-Udarea. Pentru fiecare potenţial kilogram de ciuperci va fi necesar circa 1 litru de apă pe metru pătrat. Dacă această cantitate pare insuficentă se recomandă să nu o măriţi, mai bine să udaţi de două ori pe zi decât prea mult dintr-o dată. Citeste mai Departe

În procesul de cultivare a Ciupercilor Champignon, care sunt condiţiile de respectat după Faza de Inoculare?????


CÂTEVA SUGESTII PE CARE VI LE RECOMAND SĂ LE RESPECTAŢI


După inocularea compostului începe faza de Incubare, adică miceliul începe să împânzească substratul nutritiv.

Începem cu VENTILAŢIA,aceasta trebuie să fie foarte redusă, dar nu întreruptă de tot, din motive bine stabilite, este suficient unul maxim doua schimburi de aer pe oră.

Dacă oprim complet ventilaţia suprafaţa substratului se menţine umedă şi în consecinţă creşte umiditatea relativă în ambient, acestea sunt condiţiile favorabile pentru dezvoltarea insectelor și mucegaiurilor competitoare ciupercilor noastre.........................
Citeste mai departe

Un comentariu:

  1. Buna ziua, am un beci de 5 mp si o inaltime de 2 m si vreau sa incerc amenajarea acestuia CU rafturi pentru a produce ciuperci champignon; odata CU invatarea procesului de la pregatirea compostului impreuna CU miceliu, pana la recoltare ,voi face o investitie mai mare pentru cel putin 200 mp,dar am nevoie de informatii va rog frumos, cum pastrez umiditatea la 95%> si cum pot face ventilatia, CU acest mic spatiu la inceput?

    RăspundețiȘtergere