Desigur, inainte de a citi acest
articol trebuie sa cititi articolele precedente referitoare la obtinerea
culturii lichide si cum se sterilizeaza cerealele.
Ei bine, este timpul sa inoculam
cerealele cu LC pentru a obtine Spawnul.
Pregatim o seringa noua si
trecem la fapte, intr-un mediu cat mai curat posibil sau in cazul in care v-ati
pregatit un glove box si mai bine.
In primul rand stergem cu grija
usita(locul)de inoculare al borcanului de LC cu un tampon de vata sau o
discheta demachianta, imbibata in apa oxigenata.
Acest lucru facut, luam un alt
tampon inmuiat si-l pozitionam deasupra usitei de inoculare, asa distrugem
eventualii contaminanti ramasi.
Acum trebuie sa actionam cat mai rapid si aseptic
posibil: scoatem seringa din ambalaj si rapid introducem acul (18G) in usita de
inoculare, inclinam borcanul cat este necesar astfel incat acul sa ajunga la
lichid.
Atentie sa nu udati filtrul, pentru motivele deja cunoscute!
Obiectivul nostru este sa reusim
sa aspiram cat mai mult miceliu posibil in seringa: in timpul cresterii miceliu
o masa unica, care nu trece usor prin ac.
Din acest motiv trebuie “rupta” in
filamente masa de miceliu aspirand si sufland de mai multe ori lichidul.
Toata
procedura trebuie, evident, facuta fara a scoate acul din borcan.
Dupa ce am reusit sa aspiram o
cantitate suficienta de miceliu, putem sa scoatem acul din borcan.
Ajunsi in acest punct este bine
sa sterilizati acul seringii cu flacara, inainte de a inocula punga, daca
lucrati in interiorul glove- boxului desfaceti capacul cu filtru si pulverizati
in interior un pic de lichid, cat mai rapid posibil.
Daca nu aveti glove-box trebuie
sa injectati lichidul intepand punga in cel putin doua puncte diferite tinand
pe ac un tampon de vata imbibat in alcool sanitar, apoi acoperiti gaura cu o
bucatica de banda izolanta.
Cu putina atentie e posibil sa
inoculati diferite pungi cu o singura seringa de LC, e suficient ca in fiecare
sa ajunga cateva filamente de miceliu.
Daca acest articol ti-a fost
util, lasa-ne un comentariu si distribuie, Multumesc
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu