vineri, 19 februarie 2016

Saruturi de Champignon

Am decis sa impartasim cu voi, retete din bucataria italiana, bineinteles avand ciupercile printre ingredientele principale





Nu va lasati pacaliti de aspectul lor, ceea ce vedeti nu sunt traditionalele “baci di dama” (saruturi de femeie) renumitele prajiturele piemonteze , mai precis in zonai Alessandrei din Italia, numele acestor mici prajiturele deriva de la forma lor care seamana cu doua perechi de buze care au intentia de a se saruta, ci este o versiune originala, sarata realizata cu ciuperci Champignon (o gustare cruda care va permite sa le simtiti gustul si parfumul).




Palaria rotunda a ciupercilor ne duce cu gandul tocmai la un sarut, este deajuns sa le umplem cu diferite creme sarate pentru a obtine un aperitiv rafinat si delicios in scurt timp.
 Noi am umplut ciupercile cu doua creme, una cu arome mediteraneene cu rosii uscate si masline si una parfumata si proaspata cu multe ierburi aromatice, dar puteti experimenta fara limite.



Saruturile de champignon sunt un aperitiv(finger food), pentru o cina cu prietenii sau un pranz lejer, ideal ca si gustare rafinata pentru un bufet,  masa festiva, mini-bufet, etc.


Pregatire
Pentru a realiza saruturile de Champignon incepem cu crema pentru umplutura: puneti ricotta(se aseamana cu urda , cu mici diferente de consistenta si chiar de gust) intr-un castron si amestecati pana obtineti o crema moale omogena, se adauga parmezanul ras si se asezoneaza dupa gust cu sare, piper, apoi se amesteca foarte bine.
Punem in robot ierburile aromatice proaspete,  spalate si uscate: cives(cepsoara, chisarau), rozmarin, salvie, muguri de pin, putin ulei de masline, sare, piper, pana obtinem o compozitie cremoasa pe care o vom adauga peste ricotta, amestem bine pana se omogenizeaza.
Apoi puneti crema la frigider pentru circa 30 minuti acoperind-o cu folie alimentara.
Intre timp curatati cupercile, se indeparteza piciorusele invartind usor, dati-le rapid printr-un jet de apa rece si uscati-le cu un servet,  indepartati pielita de pe palarie cu ajutorul unui cutitas: cu acesta scoateti partea interna si marginea ciupercii, asezati-le pe o tava, scoateti crema din frigider si amestecati-o din nou bine, bine cu un tel sau o lingura.



 Puneti crema intr-un sac-a-poche(sac de patiserie) si incepeti sa umpleti palariile, apoi uniti palariile doua cate doua ca si cum ar fi faimoasele “baci di dama”.
Saruturile de Champignon trebuie consumate imediat pentru ca ciupercile asa crude tind sa se innegreasca rapid, de accea e recomandat sa se pregateasca crema inainte, iar ciupercile sa le curatam chiar inainte de a le umple. Puteti conserva crema la frigider chiar 2-3 zile.



 In loc de urda puteti folosi si alt tip de branza proaspata. Noi am folosit un mixt de ierburi proaspete, dar le puteti inlocui cu altele in functie de preferinte, de exemplu, menta, busuioc si dafin. Nu aruncati piciorusele ciupercilor, folositi-le la preparea unui sos pentru paste cu usturoi si ulei de masline.

Daca acest articol ti-a fost util, distribuie acest link. Multumesc

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu