joi, 14 ianuarie 2016

*Inocularea Compostul de Champignon*-Faza 2



Dupa pasteurizare puteti intinde compostul pe o suprafata betonata spalata si dezinfectata cu clor sau mai bine cu Virocid, asteptam sa-si faca efectul macar o ora (compostul sa aiba 20-cm inaltime), imprastiati 3% ipsos si amestecati foarte bine, apoi intindeti din nou compostul si treceti la partea de inoculare, imprastiati pe toata suprafata miceliul in proportie de 1.kg pentru 100kg compost, apoi incepeti sa umpleti sacii, sa nu depaseasca 25-30cm inaltime, odata terminata aceasta etapa, imprastiati in fiecare sac inca putin miceliu, apoi incubati la 20-22grade. A doua sau a treia zi trebuie sa pregatiti stratul de acoperire. Pregatiti un amestec de turba, nisip si pamant in proportie de 60%-10%-30%, amestecati bine si pasteurizati(important pentru o bune reusita).


Dupa ce se raceste, acoperiti intr-un strat de 4-6 cm sacii si udati-i macar cu 2L apa/mp in primele 2 zile. Sa mentineti mereu umed stratul de acoperire.
Lasati la incubat macar 2 saptamani (faza 3), apoi puteti trece la faza de fructificare cu urmatoarele conditii: temperatura 14-18 grade, umiditate in jur de 85-90%, lumina nu este necesara, schimbul de aer este foarte important.


Daca acest articol ti-a fost util, distribuie acest link- Multumesc



Magazin on-line

3 comentarii: