Dupa pasteurizare puteti intinde
compostul pe o suprafata betonata spalata si dezinfectata cu clor sau mai
bine cu Virocid,
asteptam sa-si faca efectul macar o ora (compostul sa aiba 20-cm inaltime), imprastiati 3% ipsos
si amestecati foarte bine, apoi intindeti din nou compostul si treceti la
partea de inoculare, imprastiati pe toata suprafata miceliul in proportie de 1.kg
pentru 100kg compost, apoi incepeti sa umpleti sacii, sa nu depaseasca 25-30cm
inaltime, odata terminata aceasta etapa, imprastiati in fiecare sac inca putin
miceliu, apoi incubati la 20-22grade. A doua sau a treia zi trebuie sa
pregatiti stratul de acoperire. Pregatiti un amestec de turba, nisip si pamant
in proportie de 60%-10%-30%, amestecati bine si pasteurizati(important pentru o
bune reusita).
Dupa ce se raceste, acoperiti intr-un strat de 4-6 cm sacii si udati-i macar cu 2L apa/mp in primele 2 zile. Sa mentineti mereu umed stratul de acoperire.
Lasati la incubat macar 2 saptamani (faza 3), apoi puteti trece la faza de fructificare cu urmatoarele conditii: temperatura 14-18 grade, umiditate in jur de 85-90%, lumina nu este necesara, schimbul de aer este foarte important.
Daca acest articol ti-a fost util, distribuie acest link- Multumesc
Magazin on-line
La ce costuri s-ar intinde o ciupercarie de 100m patrati?
RăspundețiȘtergereLa ce costuri s-ar intinde o ciupercarie de 100m patrati?
RăspundețiȘtergereHi
RăspundețiȘtergere