Ce
este Incubarea: cresterea si dezoltarea Miceliului, si va fi completa cand
compostul vostru va fi impanzit total, devenind alb.
Faza
de incubare este foarte importanta, trebuie sa fie facuta corect respectand
parametrii de baza.
Locul
unde veti pune compostul va fi incubatorul.
Incubatorul
ar trebui sa fie separat (daca folositi metoda cu saci) de spatiul unde vor
creste ciupercile (camera de fructificare).
Cum
amenajam Incubatorul:
Pe
jos ar trebui sa fie beton, daca nu, intindeti pe toata suprafata o folie de
nylon, puteti sa puneti rafturi pana la 3 nivele in acest fel vor intra mai
multi saci, pe jos aveti nevoie de tub de picurare pentru a crea o umiditate
constanta.
Trebuie
sa va ganditi si la incalzire, o metoda care v-ar tine controlata temperatura
cu un termostat.
Aveti
nevoie de lumina cand trebuie sa controlati si sa lucrati in incubator, deci
aveti nevoie macar de un bec.
Parametrii
pe care trebuie sa-i respectati in faza de incubare valabili pentru
majoritatea speciilor de ciuperci:
-
temperatura ar trebui sa fie constanta zi-noapte 22-28 grade, prezenta
termometrului este indispensabila
-
daca temperatura este prea scazuta, durata de dezvoltare a miceliului va
fi
mai lunga cu posibilitatea aparitiei mucegaiurilor
-
daca va fi prea ridicata exista riscul ca miceliul sa se supraincalzeasca,
in consecinta se dezvolta mucegaiuri
-
umiditatea in jur de 70%, de aceea higrometrul este foarte important
-
nu este nevoie de lumina
-
schimb de aer nu trebuie
Timpul
de incubare tine de la 15-21 zile
depinde de hibrizii folositi, oricum sacii trebuie sa fie complet albi.
P.S. Daca acest
articol ti-a fost util, lasa-ne un comentariu si distribuie, Multumesc
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu