marți, 21 martie 2017

Ciuperca Champignon-Exigenţe climatice şi perioada de inoculare

Denumire ştiinţifică: Agaricus bisporus

Familie şi varietate













Cunoscută ca şi
ciuperca de bălegar, ciuperca albă sau ciuperca de strat, ciuperca Champignon a cărei denumire ştiinţifică este Agaricus bisporus( din Agaricus campestris a fost cultivat apoi produsul industrial Agaricus bisporus) aparţine familiei Agaricaceae.
Există patru grupuri diferite de varietăţi clasificate în funcţie de culoarea pălăriei:
-varietatea albă
-varietatea brună
-varietatea intermediară(crem, alb-ivoire)
-hibrizi
Varietatea albă este caracterizată prin carpofori de culoare albă, cu suprafaţa delicată, cu tendinţa spre dimensiuni mici(4-8 grame). Cuprind tulpini dotate cu o viteză mai mare sau mai mică a creşterii producţiei.
Producţia varietăţii albe este destinată în principal comerţului în stare proaspătă. Citeste mai Departe






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu