Cateva sfaturi despre cultivarea Ciupercii Pleurotus Ostreatus(Burete de Fag)


Ciuperca Pleurotus se culege în natură, apreciata de 
foarte mult timp si cunoscuta sub diferite denumiri: 
păstrăv de fag, burete de fag etc. Diferitele termene 
folosite indică anumite caracteristici ale ciupercii.














Pleurotus este o ciupercă cărnoasă şi delicată de 
culoare variabilă de la gri la brun.
În ultimii ani cultivarea sa s-a răspândit atât la nivel
 industrial cât şi amatorial, acest lucru şi datorită 
adaptabilităţii la condiţiile climatice diferite.

Pleurotus este o ciupercă care creşte chiar şi la temperaturi 
scăzute şi nu se teme de îngheţurile primăverii.
Toamna târzie este fără îndoială perioada optimală de 
creştere a Pleurotusului, ceea ce înseamnă temperaturi 
cuprinse între 5- 20°C şi o umiditate relativă a aerului
 între 80-90%.


CULTIVARE ŞI INFORMAŢII UTILE

Sfaturi utile pentru cultivarea ciupercii PLEUROTUS 
OSTREATUS
Este necesară respectarea următorilor parametrii 
de cultivare:
  • perioada optimă de cultivare: toamna, prima 
  • parte a iernii şi primăvara
  • temperatura: 14-16°C
  • umiditatea relativă a aerului: 85-95%
  • umiditatea relativă a substratului: 70-75%
  • evitarea unei excesive scăderi a temperaturii
  • efectuarea de stropiri cu apa pulverizata
  • compostul nu trebuie expus direct la soare sau vânt
  • este indispensabilă lumina zilei, deci nu sunt 
  • recomandate spaţiile întunecate.
Ciuperca atinge maturitatea după 8-10 zile de la apariţia 
carpoforilor.



Este clar că spaţiile umede sunt ideale.
Pentru producţie trebuie să ţinem sacii departe de razele 
soarelui şi de vânt, este indispensabilă lumina zilei, deci 
nu-i ţineţi în spaţii întunecate.

Dacă în acelaşi spaţiu există mulţi saci este oportună 
efectuarea multor schimburi de aer în timpul producţiei.
După ce a început fructificarea trebuie menţinut ridicat 
nivelul de umiditate, ciupercile vor ieşi din găurile deja 
pregătite.

Imediat ce se văd crescând ciupercile trebuie să se treacă 
la udări din când în când, dar atenţie apa trebuie să fie 
pulverizată. Puteţi să le recoltaţi imediat ce pălăria se îngroaşă 
şi marginea care înainte era recurbată tinde să se îndrepte. 
Ciupercile se desprind printr-o uşoară rotire şi nu tăind la 
bază; pentru a avea o altă reproducere trebuie lăsată liberă gaura.

Producţia ciupercilor va avea o durată de circa 10-20 zile, 
lăsaţi compostul să se odihnească, nu udaţi până când nu 
se văd ieşind din nou ciupercile pentru următorul val şi se 
procedează la fel ca şi la primul val, în total pot fi de la două 
până la patru valuri, depinde de cum au fost respectate conditiile.

În timpul producţiei ciupercile pot elibera spori care se prezintă 
sub forma unei pulberi albe, nu vă alarmaţi, este un indicator că 
ciupercile au atins maximul maturităţii şi deci trebuie recoltate 
şi consumate.

Dacă menţineţi condiţiile optime pentru fructificare, după circa 
20-30 de zile(de cand a avut loc inocularea) începe producţia.
Din găuri se pot vedea multe grupuri de ciuperci care încet încet 
încep să se diferenţieze, îşi schimbă culoarea si incepe sa se 
dezvolte palaria.

Pentru a recolta un bun produs trebuie anticipată maturarea 
completă a ciupercii, ceea ce ar conduce la o ridicare a 
pălăriei în sus şi o eliberare abundentă de spori.
Trebuie îndepărtat întregul buchet de ciuperci, curăţând 
bine locul de eventualele reziduuri de rădăcini.

Producţia are loc în valuri intercalate cu o perioadă de 
circa 15-20 zile distanţă.
Primul val este cel mai productiv faţă de celelate, chiar 
dacă uneori se poate întâmpla contrariul.
Este bine să se menţină o umiditate constantă în spaţiul 
de cultură, în aşa fel încât să favorizeze ieşirea ciupercilor 
din găurile făcute pe saci şi nu in interiorul sacului.


CIRCULAŢIA AERULUI

Circulaţia aerului are funcţia de a omogeniza condiţiile 
în interiorul spaţiului de cultură şi poate fi obţinută prin
 intermediul ventilatoarelor sau a deschiderilor laterale 
care trebuie să implice întregul perimetru al spaţiului.

Nevoia schimbului de aer cu cel extern îndeplineşte două 
condiţii importante:
  1. îndepărteză anhidrida carbonică produsă de ciuperci
2) scade temperatura în cazul în care este necesar
Această operaţiune este mai complicată în timpul iernii 
în prezenţa temperaturilor rigide din exterior.

În acest caz, schimbul de aer trebuie redus şi înlocuit parţial 
cu o recirculare internă a aerului.
În general ar trebui să se schimbe complet aerul din spaţiul 
de cultură de cel puţin 10-15 ori pe oră.

Doresti sa Inveti sa Cultivi Ciuperci Pleurotus


Cu timpul iti dai seama ca prea multe informatii, 
nu te ajuta la nimic, doar informatiile care pot 
intr-adevar duce la realizarea a ceea ce cauti.

Nu este vorba sa adaugi, ci mai degraba sa elimini 
o parte din informatii.

Toti vrem sa economisim timp, sa fim mai eficienti 
si sa facem cat mai mult cu un efort minim.


Daca intr-adevar doresti sa Inveti sa Cultivi Ciuperci 
Pleurotus fara sa te mai preocupi de aparitia inevitabila 
a foarte multor greseli, atunci acesta ar putea fi un moment important pentru a incepe cu pasi mici realizarea 
ciupercariei tale.


Doresti sa-ti creezi un venit suplimentar 

Cultivand Ciuperci Pleurotus ??


Doresti un ghid care sa te ajute in rezolvarea 
problemelor pe care le
vei intampina pe parcurs...?

Acest Curs este destinat celor care sunt interesati 
de Cultivarea Ciupercilor Pleurotus.
Un ghid pas cu pas pe tot parcursul cultivarii.






Curs
 : Cultivarea Ciupercilor Pleurotus



















Primest nr 1 DVD 
Compus de: 
nr 10 video si  nr 1 Manual (PDF)

Subiectele tratate sunt explicate in mod clar si detaliat:

-     -  pregatirea substratului nutritiv (materia prima)
-    metode de pasteurizare a substratului
-     Cum să-ţi construieşti un *Tunel de Pasteurizare*
-      inocularea substratului
-      faza de incubare
-      pregatirea camerei de fructificare
-     Cum să ne construim singuri o instalaţie de             umidificare
-     Sistemul de ventilatie
-      faza de fructificare
-     Cum se combate Mucegaiul Verde (Tricoderma)
-     Boli si Parasite
-     RECOLTAREA ŞI ÎNTREŢINEREA
-     Cultivarea Ciupercilor Pleurotus pe Butuci de Lemn                                    
-     Cum se alege lemnul
-     Inocularea Butucilor
-     Cultivarea Ciupercilor in Zat de Cafea*: Cum? De ce?
-     Care ciuperci se pot cultiva in zat de cafea
-     Cum se cultiva ciupercile in zat de cafea
      canale de vanzare ( idei si sfaturi)
                                                             
           Costa 65 lei  Cumpara























Saculeti cu compost (inoculati) pentru ciuperci Pleurotus

Sunt saculeti gata insamantati, de  6 kg,

Foarte productivi.Trimitem in toata tara prin
 Courier. 

Doar pentru cine ridica din sediul nostru 

facem saci de 10 kg la pretul de 30 lei


25 lei  Cumpara










OFERTA PENTRU CINE CUMPARA 

4 SACULETI + 1 GRATIS = 100 LEI

SACULETI CU COMPOST (INOCULATI) PENTRU 

CIUPERCI PLEUROTUSSUNT SACULETI

GATA INSAMANTATI, DE  6 KG,FOARTE PRODUCTIVI.

TRIMITEM IN TOATA TARA PRIN CURIER

( CONTRACOST)


SUNA ACUM SI COMANDA 0720068592 

SAU  CUMPARA ACUM


Pentru cine cumpara 10 + 2 Gratis saculeti si plateste in 
avans in contul firmei
Oferta 10 + 2  Saculeti Pleurotus (6 kg)
250 lei Cumpara Acum

Oferta 10 + 1 Gratis Saculeti Mari (10 kg) 300 lei 













Pentru cine ridica de la noi 10 saculeti mari de 10 kg si 
plateste  in avans.
Suna acum si Comanda 0720068592

Saci pentru Cultivarea Ciupercilor pe Compost sau 

pentru acoperirea Butucilor

 Saci din polietilena, transparenti sau colorati cu 

lungimea de 110 cm, latime de 50 cm. 

Grosimea materialului este de 0.10 mm.

Facem de diferite Masuri, de exemplu

110 x 60 cm sau 100 x 50 cm 80 x 40 cm transparenti sau colorati (pentru compost)

130 x 40 cm sau 120 x 30 cm Colorati pentru Butuci

Putem face saci de diferite dimensiuni la cererea clientului

Pretul este in functie de dimensiuni, porneste de la 1,5 lei

Comanda Acum

Sau Suna Acum si Comanda 0720068592


Cateva Poze primite de la clientii care au 
cumparat Saculeti de la noi




















Stiai ca procesul de achizitie a Miceliului este foarte important ?

Stiai că este primul pas, spre o buna Reuşită, spre Succesul mult dorit ? 

PARTENER de Încredere pentru Producerea de Succes a 
Ciupercilor

De mai bine de 30 de ani in sectorul Productie de MICELIU pentru Ciperci.


Miceliu pentru Hobby si Mici Producatori





                           
Miceliu Pleurotus sunt pungi de 3L (1,6 kg circa) 
48 lei Cumpara













MIceliu pentru Pleurotus, pe baza de rumegus produs in Romania, 
ambalate in pungi de 5 litri in jur de 3 kg la pretul de 
Oferta pentru cine cumpara 6 bucati are transportul gratuit, 
dar plata se face in avans.
MIceliu pentru Pleurotus, pe baza de rumegus produs in Romania,
ambalat in pungi de 5 litri in jur de 3 kg la pretul de 35 lei
Total 
OFERTA 210 lei transport GRATUIT

Miceliu pentru Producatori Mari, Medi 










Miceliu Pleurotus (Italspawn)


Miceliu Pleurotus cantitatea minima este o punga de 

De ce ar plati cineva 130 lei pentru o punga de Miceliu de 10 litri???
Raspunsul este simpluBeneficiile achizitionarii Miceliului de la Italspawn sunt enorme. Potrivit statisticilor, un numar foarte mare de ciupercari cumparand acest miceliu si-au marit veniturile cu peste 20%.

De exempluun cultivator de ciuperci Pleurotus din Italia pe numele Ricci Carlo inainte de a utiliza acest miceliu avea o productie de aproximativ 25%, apoi a trecut la Miceliul de la Italspawn, prin urmare productia sa a sarit pana la 30%, in consecinta venitul sau a crescut considerabil.









Si acestea nu sunt cazuri izolate: devine chiar o rutina pentru ciupercarii care aleg Miceliul Italspawn sa-si vada productia marita considerabil, in consecinta, mai multi bani in buzunar.
Iata un alt lucru important: fiind un miceliu de inalta calitate, procentul de miceliu folosit pentru inocularea compostului este mai scazut, in comparatie cu alte tipuri de miceliu care se gasesc in comert, prin urmare, nu vei plati mai mult, din contra, mai putin.
Acum fii atent: pretul este negociabil pentru ciupercarii care 
cumpara cantitati importante de miceliu. 130 lei  Cumpara Acum
                                     Sau
Suna Acum si Comanda tel.0720068592 






Miceliu Champignon (Italspawn)

Miceliu este produs in Italia de la firma Italspawn unul dintre Liderii Mondiali in sectorul productiei de Miceliu.
Italspawn are o capacitate productiva de peste 12 milioane de litri de Miceliu pe an. 
Livreaza un miceliu de inalta calitate in peste 24 de tari. 
Firma noatra a semnat un acord cu Italspawn pentru Distributia de Miceliu pentru ciuperci in Romania










Prezul este negociabil pentru cantitate importante

130 lei Cumpara Acum















2) Miceliu ChampignonPunga de 3l ( 1,6 kg circa) kg costa 
48 lei  Cumpara















3) Miceliu Shiitake - Punga 3 litri (1,6 kg circa) costa 48 lei Cumpara






5) Miceliu Eryngii - Punga 3 litri (1,7 kg circa) costa 

Livram in toata tara prin Courier.

Sună Acum la acest număr de telefon 0720068592 şi  Comandă 

Sau poţi comanda la această adresă de e-mail italromtimis@gmail.com

                SAU COMANDA AICI

                                 Magazin on-line

Un comentariu:

  1. insamantarea de miceliu in compost format din coceni umezi cu amestec de var vi se pare o solutie buna....bineinteles utilizand misceliu de la dv.

    RăspundețiȘtergere