marți, 1 noiembrie 2016

Pleurotus Ostreatus – Istorie - Proprietăţi

Pleurotus Ostreatus este o ciupercă care se găseşte în diferite arii geografice din lume şi este uşor de cultivat, se dezvoltă toamna şi iarna în regiunile setentrionale cu climă temperată.
Este o ciupercă parazită şi saprofită, creşte organizat în grupuri sau în rânduri pe butuci sau trunchiuri, fie vii sau morţi în special salcie, plop şi pe foioase (fag, stejar, mesteacăn, ulm, arşar, frasin, gladiţa etc.).

















Are o pălărie cărnoasă, care poate atinge diametrul de 20-25 cm, culoarea variază de la brun-violaceu la roşu violet şi gri, suprafaţa este netedă, dar după ploaie şi umiditate devine lipicoasă.
Piciorul, atunci când este prezent, este alb în general foarte scurt şi descentrat faţă de pălărie.

Pleurotus ostraetus este o ciupercă cu proprietăţi nutritive importante, da fapt, în timpul celui de al doilea război mondial era cultivat pentru a înfrunta necesităţile (a satisface nevoile de hrană)alimentare ale poporului german: valoarea sa nutriţională este considerabilă: 100 g de ciupercă furnizează 38 de calorii şi conţine 15-25% proteine, 2,2 g de grăsimi, 6,5 g de carbohidraţi şi 2,8 g de fibre.
Citeste mai departe

Magazin on-line

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu