Printe
întrebările primite, una dintre cele mai frecvente este cu siguranţă aceasta:
“Se pot cultiva #Hribii?”
Când răspunsul este
negativ, următoarea întrebare este: “de ce alte ciuperci se cultivă şi Hribii
nu?”
Fără a intra
prea mult în partea ştiinţifică şi dorind să abordăm întrebarea într-un mod
simplu, este totuşi, necesară o premisă.
În primul rând trebuie precizat că în limbajul de zi cu zi,
când noi vorbim despre ciuperci edule (adică comestibile) ne referim la
ciuperci macroscopice, mai bine zis acelea care au un corp fructifier (pălărie)
mare, şi nu despre microciuperci şi/sau
mucegaiuri sau drojdii.
Având în vedere
cele de mai sus pe baza metodologiei lor nutriţională, pentru simplitate
putem împărţi ciupercile în două mari
categorii: saprofite şi simbionte Citeste mai Departe
Magazin on-line
Magazin on-line
Cum se pot cultiva in ce conditii??
RăspundețiȘtergere