Acest
Blog este adresat celor care doresc sa se apropie de cultivarea ciupercilor(incepatori),pentru
o mica afacere, pentru hobby, pentru uz casnic.
Visul
de a face bani cu usurinta nu este acesta, daca va ganditi sa deschideti o
ciupercarie trebuie sa aveti bani dar nu putini, si nu aveti experienta (multa
experienta) este ca si cum ati arunca banii pe fereastra, deci nu va faceti
ILUZII.
Daca aveti acest obiectiv trebuie inainte de toate sa va faceti experienta, si sa investiti putini bani.
In prima faza FORMAREA
Daca aveti acest obiectiv trebuie inainte de toate sa va faceti experienta, si sa investiti putini bani.
In prima faza FORMAREA
sa cititi oriunde gasiti informatii, internet,
carti sau cel mai bine este sa colaborati cu o persoana cu experienta adevarata
in acest domeniu, cateva intrebari;
Pot sa reusesc?
Am vointa si Tenacitatea de a suporta greselile care le voi face?
Am timp si dedicare? daca raspunsurile vor fi pozitive puteti incepe.
https://artacultivariiciupercilor.blogspot.ro/2016/02/ebook-tehnica-de-cultivare-ciupercilor.html
Pot sa reusesc?
Am vointa si Tenacitatea de a suporta greselile care le voi face?
Am timp si dedicare? daca raspunsurile vor fi pozitive puteti incepe.
https://artacultivariiciupercilor.blogspot.ro/2016/02/ebook-tehnica-de-cultivare-ciupercilor.html
Ca
si incepatori nu trebuie sa va ganditi la CHAMPIGNON este o ciuperca care nu
permite nici cea mai mica eroare, trebuie respectati toti parametrii, altfel nu veti reusi,oricum vom
vorbi si despre Champignon.
PLEUROTUS
OSTREATUS este ciuperca care va poate initia, nu are parametrii asa rigizi. La
inceput nu va ganditi la profit sau la productivitatea compostului, doar la experienta pe care o veti acumula.
Cand
formarea dvs a ajuns la un nivel mai ridicat puteti sa va ganditi la dezvoltarea
afacerii dar mereu cu pasi mici. Oricum cu cat invatati mai mult, cu atat
castigati mai mult.
Incepem
sa vorbim despre pregatirea compostului pentru Pleurotus:
Miceliul pentru a creste are nevoie
de un substrat nutritiv cu un continut ridicat de polizaharide si lignina, dar scazut in saruri
minerale.
Adaugand in compost suplimente
ca: malai, tarate, orz, faina de soia si azot crestem simtitor nivelul
productiei.
Acum nu folosim aceste suplimente,
deoarece este prea riscant.
Cand veti avea o experienta bogata
veti puteti sa va ganditi
la acestea.
la acestea.
Sunt multe retete si materiale
care se pot folosi, cea mai simpla metoda este cea cu paie de grau, pentru
ca prezinta o textura mai buna (sunt mai tari) fata de celelalte care au o
textura mai slaba.
Paiele
trebuie sa fie bune sa nu prezinte pete de mucegai, si sa nu miroasa a mucegai,
daca puteti le maruntiti, daca nu le lasati asa.
O
faza foarte importanta este Pasteurizarea, fundamentala pentru obtinerea unui compost bun.
Citim carti sau diferite articole gasite pe internet sau aflam de la diversi vanzatori ca fara tunelul de pasteurizare nu se poate face, da, sunt de acord pentru ciupercariile mari, dar incepatorii, hobbystii sau micii producatori care nu-si pot permite tunelul, ce fac? trebuie sa gaseasca diferite solutii pentru a-si atinge scopul.
Pasteurizarea nu este altceva decat un tratament termic care va elimina o parte din microorganisme si microflora “dusmani si competitori” ai miceliului nostru, cu acest tratament (cu aburi, apa calda, si pasteurizare la rece-chimica ) daca procedam corect ajungem sa dam miceliului nostru un avantaj macar de 15 zile, adica nu va avea probleme cu competitorii.
Citim carti sau diferite articole gasite pe internet sau aflam de la diversi vanzatori ca fara tunelul de pasteurizare nu se poate face, da, sunt de acord pentru ciupercariile mari, dar incepatorii, hobbystii sau micii producatori care nu-si pot permite tunelul, ce fac? trebuie sa gaseasca diferite solutii pentru a-si atinge scopul.
Pasteurizarea nu este altceva decat un tratament termic care va elimina o parte din microorganisme si microflora “dusmani si competitori” ai miceliului nostru, cu acest tratament (cu aburi, apa calda, si pasteurizare la rece-chimica ) daca procedam corect ajungem sa dam miceliului nostru un avantaj macar de 15 zile, adica nu va avea probleme cu competitorii.
Acum eu va explic una din multele metode, dar cu siguranta una dintre cele mai bune (personal folosesc aceasta metoda si mereu cu succes) pentru Pasteurizarea compostului este cea cu apa calda.
In acest caz folosind paie de grau,va trebuie macar un
butoi din fier unde incalziti apa pana la 80 grade celsius, apoi turnati apa in
alt butoi unde ati pus paiele pana le scufundati, puneti un capac pe butoi si-l lasati 3-4 ore,dupa care trebuie sa goliti apa
si sa lasati paiele sa se scurga circa 5-6 ore.
Va urma......
Va urma......
P.S. Daca acest
articol ti-a fost util, lasa-ne un comentariu si distribuie, Multumesc
Magazin on-line
Magazin on-line
Imi doresc o mică afacere.Oferiți şi consiliere?o zi buna.
RăspundețiȘtergere