miercuri, 27 ianuarie 2016

*Champignon: Tehnologia pregatirii Compostului*

Pregatirea compostului dureaza 30 zile si se face, pe cat posibil, in apropierea ciupercariei
Reteta  (compost mixt ) pe baza de paie, gunoi de cal, vaca, oaie,  sau  de gaina. Pentru a obtine o tona de compost se vor folosi urmatoarele materiale:
-gunoi de vaca si de oaie -250 kg;
-gunoi de gainai -100 kg;
-paie de grau -150 kg.

La acestea se vor mai adauga 2-3 kg de uree  si 22-24 kg de ipsos repartizat la fiecare intors.



Fazele tehnologice de pregatire a compostului

Preinmuierea materiei prime (balegar +paie), se pune pe platforma preferabil (betonata) sub forma de gramada si se uda zilnic, cu furtunul, se taseaza. Se uda pana in momentul in care apa incepe sa se scurga de sub gramada. Aceasta operatie dureaza 5 zile .




Omogenizarea (amestecarea) compostului incepe din ziua a 6-a de la inceperea pregatirii. Dupa ce se amesteca bine componentele, cu furca, din nou se pune in gramada si se uda, de asemenea zilnic, timp de inca 4-5 zile


Compostul se ia cu furca din gramada si se incepe formarea  altei gramezi ( compostul trebuie afanat in momentul mutarii) cu urmatoarele dimensiuni: latimea in jur 2 m, inaltimea in jur 1,8 m, iar lungimea – in functie de cantitatea de compost.
In aceasta faza nu se mai uda (cu mici exceptii) si nu se mai taseaza. Se lasa astfel 4-5 zile, dupa care incep intoarcerile.

Intoarcerea compostului din platforma incepe din a 15 -a zi . Se fac 3-4 intoarceri, la intervale de 4-5 zile .
 La primul intors se administreaza 5 -6 kg ipsos  + urea (toata), la intorsul al 2-lea si al 3-lea se mai adauga ipsos. Intorsul 4 se executa atunci cand paiele nu s-au innegrit si nu se rup usor (deci compostul are o compostare insuficienta). Intorsul se executa cu furca, practic se muta alaturi, pastrandu-i dimensiunile in asa fel incat gunoiul de pe margini si de la capete sa se aseze in interiorul noii platforme.



Pasteurizarea naturala.
Dupa ultimul intors, in platforma de compost se fac niste canale de aerisire (ca la silozul de cartofi), cu burlane perforate pentru evacuarea aerului incalzit din interior. Platforma in intregime se acopera cu folie de polietilena pentru o perioada de 48 de ore decupand folia la gurile burlanelor. Se controleaza temperatura in interior (trebuie sa ajunga la 65 -70°C.
-Umiditatea optima a unui compost de calitate este cuprinsa intre 63-65 %. Practic, continutul in apa al unui compost bun se verifica foarte simplu: se ia in mana o cantitate din compost (cat sa se umple pumnul ), se strange puternic in pumn: daca nu curge apa printre degete dar mana ramane umeda, atunci compostul are umiditatea optima.
- Culoarea caracteristica este cafeniu – inchis.
- Textura – elastica, se verifica practic prin strangerea in mana; daca aceasta nu se face bolovan, ci isi revine dupa strangere si nici nu se lipeste de mana – este un compost bun.
- Paiele se rup cu usurinta.
- Mirosul sa fie de paine coapta, in nici un caz de amoniac.
- PH-ul cuprins in jur  de 7-7,4,  reactia acida nu este favorabila culturii ciupercilor.

P.S. Daca acest articol ti-a fost util, lasa-ne un comentariu si distribuie, Multumesc

P.S. Urmareste-ne si pe Facebook!
https://www.facebook.com/claudioalina.fogli

Produse




Curs : Cultivarea Ciupercilor Pleurotus
Primest nr 1 DVD compus de nr 9 video si 
nr 1 Manual 

Subiectele tratate sunt explicate in mod clar si detaliat:
-        pregatirea substratului nutritiv (materia prima)
-          metode de pasteurizare a substratului
-     Cum să-ţi construieşti un *Tunel de Pasteurizare*
-          inocularea substratului
-          faza de incubare
-          pregatirea camerei de fructificare
-     Cum să ne construim singuri o instalaţie de      umidificare
-     Sistemul de ventilatie
-          faza de fructificare
-     Cum se combate Mucegaiul Verde (Tricoderma)
-     Boli si Parasite
-     RECOLTAREA ŞI ÎNTREŢINEREA
-     Cultivarea Ciupercilor Pleurotus pe Butuci de Lemn                                    
-     Cum se alege lemnul
-     Inocularea Butucilor
-     Cultivarea Ciupercilor in Zat de Cafea*: Cum? De ce?
-     Care ciuperci se pot cultiva in zat de cafea
-     Cum se cultiva ciupercile in zat de cafea
      canale de vanzare ( idei si sfaturi)
                                                              Costa 50 lei  Cumpara

Miceliu pentru Hobby 


Sunt Plic de 500 ml (280-300gr)
Avem de: Champignon- Pleurotus- Shiitake- 
Ganoderma- Pioppino-Eryngii-Nameko

16 lei Cumpara


Suna acum si comanda 0720068592






Miceliu pentru Hobby si Mici Producatori


                            


1) Pleurotus sunt pungi de 3L (1,7 kg circa) costa 34,50 lei Cumpara

















2) Champignon- Punga de 3l ( 1,8kg circa) kg costa 39 lei  Cumpara















3) Shiitake - Punga 3 litri (1,7 kg circa) costa 39 lei Cumpara
















4) Pioppino- Punga 3 Litri (1,7 kg circa) costa 39 lei- Cumpara






5) Eryngii (Cardoncello)- Punga 3 litri (1,7 kg circa) costa 39 lei- Cumpara



6)Pholiota Nameko - Punga 3 litri (1,7 kg circa) costa 39 lei- Cumpara Acum



Miceliu pentru Producatori Mari, Medi 




Miceliu Champignon (Italspawn)

Miceliu este produs in Italia de la firma Italspawn unul dintre Liderii Mondiali in sectorul productiei de Miceliu.
Italspawn are o capacitate productiva de peste 12 milioane de litri de miceliu pe an. 
Livreaza un miceliu de inalta calitate in peste 24 de tari. 
Firma noatra a semnat un acord cu Italspawn pentru Distributia de Miceliu pentru ciuperci in Romania


Prezul este negociabil pentru cantitate importante

110 lei Cumpara Acum



                            
Sau
Suna Acum si Comanda tel.0720068592 sau 0740781299






Miceliu Pleurotus (Italspawn)


Miceliu Pleurotus cantitatea minima este o punga de 


De ce ar plati cineva 100 lei pentru o punga de Miceliu de 10 litri???
Raspunsul este simpluBeneficiile achizitionarii Miceliului de la Italspawn sunt enorme. Potrivit statisticilor, un numar foarte mare de ciupercari cumparand acest miceliu si-au marit veniturile cu peste 20%.

De exempluun cultivator de ciuperci Pleurotus din Italia pe numele Ricci Carlo inainte de a utiliza acest miceliu avea o productie de aproximativ 25%, apoi a trecut la Miceliul de la Italspawn, prin urmare productia sa a sarit pana la 30%, in consecinta venitul sau a crescut considerabil.

Si acestea nu sunt cazuri izolate: devine chiar o rutina pentru ciupercarii care aleg Miceliul Italspawn sa-si vada productia marita considerabil, in consecinta, mai multi bani in buzunar.

Iata un alt lucru important: fiind un miceliu de inalta calitate, procentul de miceliu folosit pentru inocularea compostului este mai scazut, in comparatie cu alte tipuri de miceliu care se gasesc in comert, prin urmare, nu vei plati mai mult, din contra, mai putin.
Acum fii atent: pretul este negociabil pentru ciupercarii care

 cumpara cantitati importante de miceliu. 100 lei Cumpara Acum
                                     Sau
Suna Acum si Comanda tel.0720068592 sau 0740781299


Kit Complet pentru 1 Saculet
costa 19,50   Cumpara


Kit Complet pentru 2 Saculeti

costa  31,50  Cumpara




Saculeti cu Compost gata pregatit inoculati cu Miceliu




Pleurotus Ostreatus

Saculeti cu compost de 6 kg produs in steril
In Faza 2-Foarte productiv

27 lei   Cumpara





Saculeti cu compost de 5 kg produs in steril 
In Faza 2
prevazuti si cu strat de acoperire sterilizat

Foarte productiv

27 lei   Cumpara







     Shiitake
    
    Saculeti cu compost de 4 kg produs in steril
     In Faza 2- Foarte productiv

      27 lei  Cumpara




    
    
    Ganoderma Lucidum

    Saculeti cu compost de 4 kg produs in steril
    In Faza 2-Foarte productiv

     30 lei  Cumpara





Pleurotus (Eryngii)

Saculeti cu compost de 5 kg produs in steril 
In Faza 2
Foarte productiv

27 lei-  Cumpara





Hericium ( Coama Leului)

Saculeti cu compost de 5 kg produs in steril 

In Faza 2 .Foarte productiv

27 lei    Cumpara



Pholiota Nameko

Saculeti cu compost de 15 litri produs in steril 
In Faza 2
Foarte productiv

35 lei-  Cumpara



Livram in toata tara cu Fan Courier, sau Posta .

Sună Acum la acest număr de telefon 0720068592 şi  Comandă 

Sau poţi comanda la această adresă de e-mail italromtimis@gmail.com

                SAU COMANDA AICI

                                 Magazin on-line

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu