*Pregătirea substratului pentru #Pleurotus*cu Adaos de Suplimente

 


Acest articol se adresează în special celor care au trecut de prima etapă (cultivarea ca şi hobby sau pentru consum familial).


Suplimentele se folosesc pentru a avea un compost cât mai productiv, dar este foarte riscant dacă nu se respectă bine toate procedurile ducând cu siguranţă la apariţia mucegaiului.

Când se doreşte pregătirea substratului pentru o ciupercă, ar trebui înainte de toate să se cunoască cel puţin parametrii fizico-chimici pe care aceasta îi preferă, plecând de la PH, apoi nivelul de Azot al substratului, nivelul de umiditate, raportul Carbon/Azot.


 Iată ce facem când pregătim un substrat pentru PLEUROTUS.
În primul rând tocăm paiele de preferat la o lungime de 4-6 cm.
Cu ajutorul unei furci întindem masa (grămada) obţinută pe un plan rectangular înalt de 30-40 cm.













Paiele se udă şi se întorc în mod repetat, timp de 2-3 zile, 
prin repetatele udări şi întoarceri, reuşim să aducem 
nivelul umidităţii în jurul a 70-75%.
Lucrul cel mai important este uniformitatea perfectă a substratului.
Atenţie! NU paie uscate!

Dacă nu supunem paiele fazei de premasă adică de 
fermentaţie în aer liber, înseamnă în primul rând consumarea substanţei sale organice şi deci zaharurile conţinute de acesta, atât de importante pentru metabolismul miceliului.


Să nu se consume inutil substanţa organică înseamnă pentru miceliu să aibă la dispoziţie mai multă substanţă organică adică zaharuri simple asimilabile, deci  mulţumită unei mai bune 
nutriţii a miceliului, în consecinţă producţia va fi mult mai mare.

După cum mulţi ştiu, faptul de a avea la dispoziţie mai multe zaharuri într-un substrat pasteurizat , poate duce mai uşor la apariţia problemelor de contaminare cu diferite mucegaiuri.

Când premasa este gata pregătită, poate să dureze şi 
7-10 zile, în funcţie de perioada şi de tulpinile care trebuie inoculate,decidem adaosurile paielor.













În mod normal îmbogăţim mereu substratul şi când ne decidem să cultivăm ciuperci vara.
Facem sacii mai uşori, ca să evităm o posibilă încălzire excesivă a substratului.

În ceea ce priveşte materia folosim paie de grâu ca şi bază, apoi fân sau lucernă(20-30%), ovăz(3%), tărâţă de greu (3%).
De asemenea putem folosi dacă dorim şi alte tipuri de adaosuri.
Aceste materii prime trebuie  amestecate perfect  între ele.

Credeţi-mă acest pas este unul dintre cele mai importante.
Eventualele puncte de concentraţie a nutrienţilor, pot da naştere mai târziu în faza de incubare la apariţia mucegaiurilor.


 În mod normal se îmbogăţesc paiele, în faza de premasă sau în momentul în care se procedeză la umplerea Tunelului de Pasteurizare.

Când se folosesc adaosuri nu se poate utiliza apa pentru Pasteurizare, este indispensabil un Tunel de Pasteurizare.

La începutul anilor 2000 mi-am construit un mic tunel de pasteurizare care în definitiv este un fel de container 
izolat termic dotat cu un sistem de recirculare forţat a 
aerului, şi cu un grilaj special în partea de jos.

Oricum o să vă explic într-un alt articol despre cum  se construieşte un mic Tunel de Pasteurizare.

Este nevoie de două persoane care să umple cu ajutorul furcii tunelul, creând în interior un pat uniform de substrat înalt de circa 1,80-1,90 m.

În tunelul meu încăpeau în jur de 14-15 chintale de compost. 
Se obţin circa 60 de baloţi de 25 kg fiecare.
Greutatea lor depinde de structura şi gradul de umiditate al 
substratului. 


Încercăm mereu să facem un substrat cu un conţinut mai mare de umiditate, astfel acesta va da mai multe ciuperci, frumoase şi 
consistente.

Cine a văzut o ciupercărie cu ciclu închis cu siguranţă a observat 
cum sunt făcute tunelurile de pasteurizare.
Marea majoritate a producătorilor de substrat folosesc pentru 
pasteurizare, un generator de vapori şi o centrală elctronică care gestionează toţi parametrii utili de la început până la sfârşit. 
Tehnicianul programează centrala şi respectă graficul.


Folosim un termometru cu tijă lungă cu care controlăm la nevoie,
 media temperaturilor substratului.
Pasteurizarea durează în mod normal de la 2 zile la o săptămână. 
Depinde de mulţi factori.

Vârful temperaturii poate varia între 60-70°C.

cărţile de specialitate, se ştie, ne sunt prezentate multe proceduri de pasteurizare, dar nimeni, nu spune: fă aşa, că este bine.
Când vârful temperaturii atinge 70 grade, se opresc aburii, rămâne 
aprins ventilatorul pentru recirculaţia aerului.

















Dacă tunelul este izolat bine, scăderea temperaturii interne durează 
mai mult, ţineţi controlată temperatura, când ajunge la 50 de grade ar trebui s-o menţineţi constantă cel puţin 5-6 ore, apoi lăsaţi să se 
răcească.În funcţie de suplimentele şi materiile prime folosite, ciclul 
de pasteurizare poate fi repetat.

Trebuie să încercăm să obţinem SELECTIVITATE, aceasta este foarte importantă, evită viitoarele contaminaţii.


Experienţele ni le facem mereu pe pielea noastră.
La finalul pasteurizării, după ce s-a răcit substratul, se începe 
însămânţatul în următorul mod.

Este nevoie măcar de 3 persoane.

Doi ţin deschis sacul de plastic prevăzut cu găuri(de unde apoi vor işi ciupercile) în faţa tunelului deschis.
Cu ajutorul unei mici furci, acest sac, se umple incet incet, de către a treia persoană care stă încă de la început în faţa tunelului şi apoi în tunel.

În timp ce a treia persoană umple sacul, unul distribuie în interiorul acestuia miceliul cât mai uniform posibil.
Sacul pe măsură ce este umplut trebuie şi presat în mod uniform.

Apoi se leagă în partea superioară şi se duce în incubator.

  

În ceea ce priveşte faza de incubare şi fructificare puteţi citi articolele 
postate anterior, acesta este linkul....


Acest Curs este destinat celor care sunt interesati de 
Cultivarea Ciupercilor Pleurotus.
Un ghid pas cu pas pe tot parcursul cultivarii.

Curs : Cultivarea Ciupercilor Pleurotus



















Primest nr 1 DVD 
Compus de: 
nr 10 video si  nr 1 Manual (PDF)

Subiectele tratate sunt explicate in mod clar si detaliat:

-     -  pregatirea substratului nutritiv (materia prima)
-    metode de pasteurizare a substratului
-     Cum să-ţi construieşti un *Tunel de Pasteurizare*
-      inocularea substratului
-      faza de incubare
-      pregatirea camerei de fructificare
-     Cum să ne construim singuri o instalaţie de             umidificare
-     Sistemul de ventilatie
-      faza de fructificare
-     Cum se combate Mucegaiul Verde (Tricoderma)
-     Boli si Parasite
-     RECOLTAREA ŞI ÎNTREŢINEREA
-     Cultivarea Ciupercilor Pleurotus pe Butuci de Lemn                                    
-     Cum se alege lemnul
-     Inocularea Butucilor
-     Cultivarea Ciupercilor in Zat de Cafea*: Cum? De ce?
-     Care ciuperci se pot cultiva in zat de cafea
-     Cum se cultiva ciupercile in zat de cafea
      canale de vanzare ( idei si sfaturi)
                                                              
Costa 65 lei  Cumpara

Ti-ar placea să cultivi Ciuperci pentru tine si familia ta, sau pentru
 un Venit suplimentar?

Ti-ar Placea să ai mereu Ciuperci Proaspete Acasă?


De ce să le cumperi de la supermarket la prețuri adesea excesive,
 când ai putea să înveți cum să le cultivi într-un mod simplu,sănătos
 și economic.

Cultivarea directă a Ciupercilor este alternativa cea mai  bună 
culegerii lor în pădure ( legată de caracterul sezonier al produsului 
și de timpul dedicat căutării) sau achiziționării din piețe sau din supermarketuri.

Cu ajutorul sfaturilor noastre vei descoperi cum se cultivă
 ciupercile și se obțin recolte generoase lipsite de reziduuri chimiceși fitosanitare.























Saculeti cu compost (inoculati) pentru ciuperci Pleurotus

Sunt saculeti gata insamantati, de  6 kg,

Foarte productivi.Trimitem in toata tara prin
 Courier. 

Doar pentru cine ridica din sediul nostru 

facem saci de 10 kg la pretul de 30 lei


25 lei  Cumpara










OFERTA PENTRU CINE CUMPARA 

4 SACULETI+ 1 GRATIS - 100 LEI

SACULETI CU COMPOST (INOCULATI) PENTRU 

CIUPERCI PLEUROTUS

SUNT SACULETI GATA INSAMANTATI, DE  6 KG,

FOARTE PRODUCTIVI.

TRIMITEM IN TOATA TARA PRIN CURIER

( CONTRACOST)

SUNA ACUM SI COMANDA 0720068592 

SAU  CUMPARA 


Pentru cine cumpara 10 + 2 gratis saculeti 
si plateste in avans in contul firmei
10 Saculeti Pleurotus (6 kg)
250 lei Cumpara Acum

10 + 1 gratis Saculeti Mari (10 kg) 300 lei 














Pentru cine ridica de la noi 10 saculeti mari de 10 kg 

Suna acum si Comanda 0720068592


Cateva Poze primite de la clientii care au 
cumparat Saculeti de la noi





















Stiai ca procesul de achizitie a Miceliului 

este foarte important ?

Stiai că este primul pas, spre o buna Reuşită, 

spre Succesul mult dorit ? 

PARTENER de Încredere pentru Producerea 
de Succes a Ciupercilor

De mai bine de 30 de ani in sectorul

Productie de MICELIU pentru Ciperci.


Miceliu pentru Hobby si Mici Producatori





                           
Miceliu Pleurotus sunt pungi de 3L (1,7 kg circa) 
48 lei Cumpara













MIceliu pentru Pleurotus, pe baza de rumegus 
produs in Romania, ambalate in pungi de 5 litri
 in jur de 3 kg la pretul de 
35 lei  Comada Acum
Oferta pentru cine cumpara 4 bucati are transportul 
gratuit, dar plata se face in avans.
MIceliu pentru Pleurotus, pe baza de rumegus 
produs in Romania,ambalat in pungi de 5 litri in 
jur de 3 kg la pretul de 35 leiTotal 

OFERTA 140 lei transport GRATUIT

Miceliu pentru Producatori Mari, Medi 










Miceliu Pleurotus (Italspawn)


Miceliu Pleurotus cantitatea minima este o punga de 

De ce ar plati cineva 130 lei pentru o punga de Miceliu 
de 10 litri???
Raspunsul este simpluBeneficiile achizitionarii 
Miceliului de la Italspawn sunt enorme. 
Potrivit statisticilor, un numar foarte mare de 
ciupercari cumparand acest miceliu si-au marit 
veniturile cu peste 20%.

De exempluun cultivator de ciuperci Pleurotus din 
Italia pe numele Ricci Carlo inainte de a utiliza acest 
miceliu avea o productie de aproximativ 25%, apoi a
 trecut la Miceliul de la Italspawn, prin urmare productia 
sa a sarit pana la 30%, in consecinta venitul sau a crescut considerabil.


Si acestea nu sunt cazuri izolate: devine chiar o 
rutina pentru ciupercarii care aleg Miceliul Italspawn 
sa-si vada productia marita considerabil, in consecinta, 
mai multi bani in buzunar.
Iata un alt lucru important: fiind un miceliu de inalta 
calitate, procentul de miceliu folosit pentru inocularea 
compostului este mai scazut, in comparatie cu alte tipuri
 de miceliu care se gasesc in comert, prin urmare, nu 
vei plati mai mult, din contra, mai putin.
Acum fii atent: pretul este negociabil pentru ciupercarii care 
cumpara cantitati importante de miceliu. 
130 lei  Cumpara Acum
                                     Sau
Suna Acum si Comanda tel.0720068592 













Miceliu Champignon (Italspawn)

Miceliu este produs in Italia de la firma Italspawn 
unul dintre Liderii Mondiali in sectorul productiei 
de Miceliu.
Italspawn are o capacitate productiva de peste 
12 milioane de litri de Miceliu pe an. 
Livreaza un miceliu de inalta calitate in peste 24 de tari. 
Firma noatra a semnat un acord cu Italspawn 
pentru Distributia de
Miceliu pentru ciuperci in Romania













Prezul este negociabil pentru cantitate importante

130 lei Cumpara Acum














2) Miceliu ChampignonPunga de 3l ( 1,7 kg circa) kg
 48 lei  Cumpara















3) Miceliu Shiitake - Punga 3 litri (1,7 kg circa) costa 
48 lei Cumpara






5) Miceliu Eryngii - Punga 3 litri (1,7 kg circa) costa 42 lei- 













Livram in toata tara prin Curier.

Sună Acum la acest număr de telefon 0720068592 şi  Comandă 

Sau poţi comanda la această adresă de e-mail italromtimis@gmail.com

             

                           

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu