PLEUROTUS
OSTREATUS este ciuperca care va poate initia,
nu are parametrii asa
rigizi.
La inceput nu va ganditi la profit sau la productivitatea
compostului,
doar la experienta pe care o veti acumula.
Cand formarea dvs a ajuns la un nivel mai ridicat puteti sa va ganditi la dezvoltarea afacerii, dar mereu cu pasi mici.
Oricum cu cat invatati mai mult, cu atat castigati mai mult.
Incepem sa vorbim despre pregatirea compostului pentru Pleurotus:
Miceliul pentru a se dezvolta are nevoie de un substrat nutritiv cu un
Cand formarea dvs a ajuns la un nivel mai ridicat puteti sa va ganditi la dezvoltarea afacerii, dar mereu cu pasi mici.
Oricum cu cat invatati mai mult, cu atat castigati mai mult.
Incepem sa vorbim despre pregatirea compostului pentru Pleurotus:
Miceliul pentru a se dezvolta are nevoie de un substrat nutritiv cu un
continut ridicat de polizaharide si lignina, dar scazut in
saruri minerale.
Adaugand in compost suplimente ca: malai, tarate, orz, faina de soia
Adaugand in compost suplimente ca: malai, tarate, orz, faina de soia
si azot
crestem simtitor nivelul productiei.
La inceput nu folositi aceste suplimente, deoarece este prea riscant.
Cand veti avea o experienta bogata veti puteti sa va ganditi
la acestea.
Sunt multe retete si materiale care se pot folosi, cea mai simpla
Pasteurizarea nu este altceva decat un tratament termic care va
Dupa
ce paiele s-au scurs trecem la faza de inoculare, este
recomandat
Lumina- daca nu patrunde lumina naturala, trebuie sa puneti neoane,
La inceput nu folositi aceste suplimente, deoarece este prea riscant.
Cand veti avea o experienta bogata veti puteti sa va ganditi
la acestea.
Sunt multe retete si materiale care se pot folosi, cea mai simpla
metoda este
cea cu paie de grau, pentru ca prezinta o textura mai
buna (sunt mai
tari) fata de celelalte care au o textura mai slaba.
Paiele trebuie sa fie bune sa nu prezinte pete de mucegai, si sa nu
Paiele trebuie sa fie bune sa nu prezinte pete de mucegai, si sa nu
miroasa
a mucegai, daca puteti le maruntiti, daca nu le lasati asa.
O faza foarte importanta este Pasteurizarea, fundamentala pentru
O faza foarte importanta este Pasteurizarea, fundamentala pentru
obtinerea unui compost bun.
Citim carti sau diferite articole gasite pe internet sau aflam de la
Citim carti sau diferite articole gasite pe internet sau aflam de la
diversi vanzatori ca fara tunelul de pasteurizare nu se poate face,
da, sunt de acord pentru ciupercariile mari, dar incepatorii,
amatorii
si
micii
producatori care nu-si pot permite tunelul, ce fac?
trebuie sa
gaseasca diferite solutii pentru a-si atinge scopul.
Pasteurizarea nu este altceva decat un tratament termic care va
elimina o
parte din microorganismele
si microflora “dusmani si
competitori” ai miceliului nostru, cu
acest tratament (cu aburi,
apa calda, si pasteurizare la rece-chimica
) daca procedam corect
ajungem sa dam miceliului nostru un avantaj
macar de 15 zile,
adica nu va avea probleme cu competitorii.
Acum eu va explic una din multele metode, dar cu siguranta una
Acum eu va explic una din multele metode, dar cu siguranta una
dintre cele
mai bune (personal folosesc aceasta metoda si mereu
cu succes),
pentru Pasteurizarea compostului este cea cu apa calda.
In acest caz folosind paie de grau,va trebuie macar un butoi de
In acest caz folosind paie de grau,va trebuie macar un butoi de
fier
unde incalziti apa pana la 80 grade celsius, apoi turnati apa in
alt
butoi unde ati pus paiele, apa trebuie sa acopere paiele , puneti
un capac pe butoi si-l lasati 3-4 ore,dupa care trebuie sa
goliti apa
si sa lasati paiele sa se scurga circa 6-8 ore.
Insamantarea(Inocularea) Compostului de
Pleurotus*- Faza 2
sa se faca intr-un loc inchis sau macar acoperit,
pregatim o suprafata
betonata spalata si dezinfectata cu clor sau mai
bine cu Virocid,
asteptam sa-si faca efectul macar o ora, apoi punem
materialul
de baza care a fost in prealabil pasteurizat in acest caz
este vorba
despre paie de grau, le intindem pe beton sub forma unui
strat cu
o inaltime in jurul a 10 cm, pe suprafata de paie imprastiem
un
amestec de var (50%), ipsos de modelaj (50%) puteti sa
puneti
Amestecati
bine si refaceti stratul cu o grosime de 10 cm, incepand
din
luna aprilie pana in luna septembrie trebuie sa adaugati in compost o
solutie(Dimitin) impotriva musculitelor, 2-3 ml pentru 100 kg
de compost, in acest fel musculitele nu mai vor depune oua in
compostul vostru, acestea pot crea daune serioase
Reamestecati si intindeti suprafata la aceeasi grosime de 10 cm,
Reamestecati si intindeti suprafata la aceeasi grosime de 10 cm,
acum trebuie sa
adaugati miceliu, 3 litri la 100-120 kg de compost,
il sfaramitai bine
si-l distribuiti uniform pe toata suprafata.
Acum cu ajutorul unei lopeti incepeti sa umpleti sacul cu compost,
Acum cu ajutorul unei lopeti incepeti sa umpleti sacul cu compost,
incercand sa-l comprimati
bine in asa fel incat sa nu ramana bule
de aer, umpleti
sacul lasand spatiu pentru al inchide legandu-l cu o
sfoara sau
coarda(vezi poza), odata ce ati legat sacul, trebuie sa-i
faceti
gauri pe unde vor iesi ciupercile, scrieti pe sac data si tipul
hibridului, apoi puneti sacii in incubator.
Faza 3-*Incubare si Incubator*
Ce este Incubarea: cresterea si dezoltarea Miceliului, si va fi completacand compostul vostru va fi impanzit total, devenind alb.
Faza de incubare este foarte importanta, trebuie sa fie facuta corect
Faza de incubare este foarte importanta, trebuie sa fie facuta corect
respectand parametrii de baza.
Locul unde veti pune compostul va fi incubatorul.
Incubatorul ar trebui sa fie separat (daca folositi metoda cu saci)
Locul unde veti pune compostul va fi incubatorul.
Incubatorul ar trebui sa fie separat (daca folositi metoda cu saci)
Cum
amenajam Incubatorul:
Pe jos ar trebui sa fie beton, daca nu, intindeti pe toata suprafata
Pe jos ar trebui sa fie beton, daca nu, intindeti pe toata suprafata
o
folie de nylon, puteti sa puneti rafturi pana la 3 nivele in acest
fel
vor intra mai multi saci, pe jos aveti nevoie de tub de picurare
pentru
a crea o umiditate constanta.
Trebuie sa va ganditi si la incalzire, o metoda care v-ar tine controlata
Trebuie sa va ganditi si la incalzire, o metoda care v-ar tine controlata
temperatura cu un termostat.
Aveti nevoie de lumina cand trebuie sa controlati si sa lucrati in
Aveti nevoie de lumina cand trebuie sa controlati si sa lucrati in
incubator, deci este necesar macar de un bec.
Parametrii pe care trebuie sa-i respectati in faza de incubare valabili
Parametrii pe care trebuie sa-i respectati in faza de incubare valabili
pentru
majoritatea speciilor de ciuperci:
- temperatura ar trebui sa fie constanta zi-noapte 22-25 grade,
- temperatura ar trebui sa fie constanta zi-noapte 22-25 grade,
prezenta
termometrului este indispensabila
- daca temperatura este prea scazuta, durata de dezvoltare a
- daca temperatura este prea scazuta, durata de dezvoltare a
miceliului va
fi mai lunga, cu posibilitatea aparitiei mucegaiurilor
- daca va fi prea ridicata exista riscul ca miceliul sa se
fi mai lunga, cu posibilitatea aparitiei mucegaiurilor
- daca va fi prea ridicata exista riscul ca miceliul sa se
supraincalzeasca,
in consecinta se dezvolta mucegaiuri
- umiditatea in jur de 70%, de aceea higrometrul este foarte
- umiditatea in jur de 70%, de aceea higrometrul este foarte
important
- lumina nu este necesara
- schimb de aer nu trebuie
Timpul de incubare tine de la 15-21 zile in functie de hibrizii folositi,
- lumina nu este necesara
- schimb de aer nu trebuie
Timpul de incubare tine de la 15-21 zile in functie de hibrizii folositi,
oricum sacii trebuie sa fie complet albi.
Faza 4- *Fructificarea si Camera de Fructificare*
Odata finalizata faza de incubatie mutati sacii in camera de fructificare.
Fructificarea incepe cand primele primordii incep saiasa din compost
Faza 4- *Fructificarea si Camera de Fructificare*
Odata finalizata faza de incubatie mutati sacii in camera de fructificare.
Fructificarea incepe cand primele primordii incep saiasa din compost
si se dezvolta
pana la faza de recoltare.
Cum trebuie amenajat locul de fructificare?
Sa luam ca exemplu o sera (dimensiunile in functie de posibilitatile fiecaruia), structura se poate face cu materiale la mana a doua (fier mai bine), acoperita cu strat dublu de folie la mijloc vata de sticla, pe jos daca nu va permiteti beton, intindendeti pe toata suprafata o folie.
Cum trebuie amenajat locul de fructificare?
Sa luam ca exemplu o sera (dimensiunile in functie de posibilitatile fiecaruia), structura se poate face cu materiale la mana a doua (fier mai bine), acoperita cu strat dublu de folie la mijloc vata de sticla, pe jos daca nu va permiteti beton, intindendeti pe toata suprafata o folie.
Rafturile
pot fi suprapuse pe 3 nivele, dispuse pe mai multe randuri
(1-2 sau 3
in functie de dimensiunea spatiului), important este sa va
lasati
benzi de circulatie intre ele.
Umiditatea- sunt multe modalitati pentru a o crea, cea mai economica
Umiditatea- sunt multe modalitati pentru a o crea, cea mai economica
este cu siguranta
utilizarea tubului cu picatura intins pe jos, sau
o
modalitate putin mai scumpa dar mai eficienta ar fi crearea de
perdele
de apa pulverizata la joasa presiune pozitionate in partea
superioara a
serei chiar in centrul benzilor detrecere.
Sistemul pulverizarii la inalta presiune este cel mai bun dar si cel mai scump.
Sistemul de ventilatie- avem nevoie de un ventilator pozitionat in partea de jos a serei care va trage afara CO2(dioxid de carbon).
In partea superioara este necesar un ventilator care sa aduca aer curat.
V-am exemplificat cazul unei sere, dar ar putea fi si un beci, o hala,
Sistemul pulverizarii la inalta presiune este cel mai bun dar si cel mai scump.
Sistemul de ventilatie- avem nevoie de un ventilator pozitionat in partea de jos a serei care va trage afara CO2(dioxid de carbon).
In partea superioara este necesar un ventilator care sa aduca aer curat.
V-am exemplificat cazul unei sere, dar ar putea fi si un beci, o hala,
un
garaj, un grajd, important este sa-l amenjati asa cum v-am explicat
mai sus.
Lumina- daca nu patrunde lumina naturala, trebuie sa puneti neoane,
unu 30 wat la fiecare
10 mp
Cu privire la parametrii care trebuie respectati in faza de fructificare
Cu privire la parametrii care trebuie respectati in faza de fructificare
variaza in functie de hibrid, va dau o indicatie:
- umiditate 80-90%
- temperatura 12-20 grade
- lumina macar 8 ore/zi
- schimb de aer frecvent
Doresti un ghid care sa te ajute in rezolvarea problemelor pe
Acest Curs este destinat celor care sunt interesati de
Curs : Cultivarea Ciupercilor Pleurotus
Ti-ar placea să cultivi Ciuperci pentru tine si familia ta, sau pentru
Sunt saculeti gata insamantati, de 6 kg,
Foarte productivi.Trimitem in toata tara prin Courier.
Sună Acum la acest număr de telefon 0720068592 şi Comandă
- umiditate 80-90%
- temperatura 12-20 grade
- lumina macar 8 ore/zi
- schimb de aer frecvent
Primul
val apare la o distanta de circa 10-15 zile de la iesirea
primordiilor si
este
foarte productiv, al doilea val dupa 15-20 zile, apoi cel mai putin
productiv
va fi al treilea val.
Daca
ati lucrat bine, productia va fi de la 20% pana la 28% din greutatea
compostului.
Asadar daca ati facut saci de circa 15 kg veti recolta cam 3-4,2 kg de ciuperci vandute cu 10 lei/kg va ramane un bun profit.
Asadar daca ati facut saci de circa 15 kg veti recolta cam 3-4,2 kg de ciuperci vandute cu 10 lei/kg va ramane un bun profit.
Suntem Claudio şi Alina, distribuim în toată ţara, Miceliu si
Compost gata pregatit pentru Cultivării Ciupercilor.
Îi Ajutăm pe cei interesaţi de Lumea Ciupercilor, să întreprindă
un parcurs pregătitor şi să-şi atingă obiectivul Cultivării Ciupercilor Comestibile şi Medicinale.
DE CE OAMENII CUMPĂRĂ DE LA NOI?
CE BENEFICII AI PUTEA AVEA CUMPĂRÂND DE LA NOI?
# 1: Garanţia unui produs certificat şi de înaltă calitate
# 2: Un produs mereu proaspăt datorită volumului mare
de vânzări, în consecinţă timpul de staţionare în camera
frigorifică este foarte redus
# 3: Livrare rapidă şi punctuală
# 4: Un raport CALITATE - PREŢ foarte bun
# 5: O asistenţă şi Consultanţă de mare valoare, ai la
dispoziţie un site unde vei putea găsi informaţii în orice
moment, acesta este linkul http://artacultivariiciupercilor.blogspot.ro/
# 6: Poţi să ne suni dacă ai nevoie de clarificări ulterioare
sau sfaturi.
# 7: Un Magazin on-line
# 7: Un Magazin on-line
# 8 Suplimente pe baza de Ciuperci Medicinale
Doresti sa Inveti sa Cultivi Ciuperci Pleurotus
Cu timpul iti dai seama ca prea multe informatii, nu te ajuta la nimic, doar informatiile care pot intr-adevar duce la realizarea a ceea ce cauti.
Nu este vorba sa adaugi, ci mai degraba sa elimini o parte din informatii.
Toti vrem sa economisim timp, sa fim mai eficienti si sa facem cat mai mult cu un efort minim.
Daca intr-adevar doresti sa Inveti sa Cultivi Ciuperci Pleurotus
fara sa te mai preocupi de aparitia inevitabila a foarte multor
greseli, atunci acesta ar putea fi un moment important pentru a incepe cu pasi mici realizarea ciupercariei tale.
Doresti sa-ti creezi un venit suplimentar Cultivand Ciuperci
Pleurotus ??
Doresti un ghid care sa te ajute in rezolvarea problemelor pe
care le vei intampina pe parcurs...?
Acest Curs este destinat celor care sunt interesati de
Cultivarea Ciupercilor Pleurotus.
Un ghid pas cu pas pe tot parcursul cultivarii.
Un ghid pas cu pas pe tot parcursul cultivarii.
Curs : Cultivarea Ciupercilor Pleurotus
Primest nr 1 DVD
Compus de:
nr 10 video si nr 1 Manual (PDF)
Compus de:
nr 10 video si nr 1 Manual (PDF)
Subiectele tratate sunt explicate in mod clar si detaliat:
- - pregatirea substratului nutritiv (materia prima)
- metode de pasteurizare a substratului
- Cum să-ţi construieşti un *Tunel de Pasteurizare*
- inocularea substratului
- faza de incubare
- pregatirea camerei de fructificare
- Cum să ne construim singuri o instalaţie de umidificare
- Sistemul de ventilatie
- faza de fructificare
- Cum se combate Mucegaiul Verde (Tricoderma)
- Boli si Parasite
- RECOLTAREA ŞI ÎNTREŢINEREA
- Cultivarea Ciupercilor Pleurotus pe Butuci de Lemn
- Cum se alege lemnul
- Inocularea Butucilor
- Cultivarea Ciupercilor in Zat de Cafea*: Cum? De ce?
- Care ciuperci se pot cultiva in zat de cafea
- Cum se cultiva ciupercile in zat de cafea
canale de vanzare ( idei si sfaturi)
- metode de pasteurizare a substratului
- Cum să-ţi construieşti un *Tunel de Pasteurizare*
- inocularea substratului
- faza de incubare
- pregatirea camerei de fructificare
- Cum să ne construim singuri o instalaţie de umidificare
- Sistemul de ventilatie
- faza de fructificare
- Cum se combate Mucegaiul Verde (Tricoderma)
- Boli si Parasite
- RECOLTAREA ŞI ÎNTREŢINEREA
- Cultivarea Ciupercilor Pleurotus pe Butuci de Lemn
- Cum se alege lemnul
- Inocularea Butucilor
- Cultivarea Ciupercilor in Zat de Cafea*: Cum? De ce?
- Care ciuperci se pot cultiva in zat de cafea
- Cum se cultiva ciupercile in zat de cafea
canale de vanzare ( idei si sfaturi)
Costa 65 lei Cumpara
Ti-ar placea să cultivi Ciuperci pentru tine si familia ta, sau pentru
un Venit suplimentar?
Ti-ar Placea să ai mereu Ciuperci Proaspete Acasă?
De ce să le cumperi de la supermarket la prețuri adesea excesive,
Ti-ar Placea să ai mereu Ciuperci Proaspete Acasă?
De ce să le cumperi de la supermarket la prețuri adesea excesive,
când ai putea să înveți cum să le cultivi într-un mod simplu,sănătos
și economic.
Cultivarea directă a Ciupercilor este alternativa cea mai bună
Cultivarea directă a Ciupercilor este alternativa cea mai bună
culegerii lor în pădure ( legată de caracterul sezonier al produsului
și de timpul dedicat căutării) sau achiziționării din piețe sau din
supermarketuri.
Cu ajutorul sfaturilor noastre vei descoperi cum se cultivă
Cu ajutorul sfaturilor noastre vei descoperi cum se cultivă
ciupercile și se obțin recolte generoase lipsite de reziduuri chimice și
fitosanitare.
Saculeti cu compost (inoculati) pentru ciuperci Pleurotus
Sunt saculeti gata insamantati, de 6 kg,
Foarte productivi.Trimitem in toata tara prin Courier.
25 lei Cumpara
OFERTA pentru Cine cumpara 4 saculeti + 1
GRATIS - 100 lei
Trimitem in toata Tara prin Courier
(pentru aceasta greutate percepe 45 lei)
100 lei CUMPARA ACUM
SAU SUNA ACUM SI COMANDA 0720068592
Pentru cine Cumpara 10 saculeti
primeste 2 GRATIS
Dar pentru aceasta OFERTA plata se face
in avans in contul firmei
Trimitem in toata Tara prin Courier
(pentru aceasta greutate percepe 90 lei
Trimitem in toata Tara prin Courier
(pentru aceasta greutate percepe 45 lei)
100 lei CUMPARA ACUM
SAU SUNA ACUM SI COMANDA 0720068592
Pentru cine Cumpara 10 saculeti
primeste 2 GRATIS
Dar pentru aceasta OFERTA plata se face
in avans in contul firmei
Trimitem in toata Tara prin Courier
(pentru aceasta greutate percepe 90 lei
10 + 1 gratis Saculeti Mari (10 kg) 300 lei
Pentru cine ridica de la noi 10 saculeti mari de 10 kg
Suna acum si Comanda 0720068592
Cateva Poze primite de la clientii care au
cumparat Saculeti de la noi
Stiai ca procesul de achizitie a Miceliului este foarte important ?
Stiai că este primul pas, spre o buna Reuşită, spre Succesul
mult dorit ?
PARTENER de Încredere pentru Producerea de Succes a
Ciupercilor
De mai bine de 30 de ani in sectorul Productie de MICELIU
pentru Ciperci.
Miceliu pentru Hobby si Mici Producatori
MIceliu pentru Pleurotus, pe baza de rumegus produs in Romania,
ambalate in pungi de 5 litri in jur de 3 kg la pretul de
35 lei Comada Acum
Miceliu pentru Producatori Mari, Medi
Miceliu Pleurotus (Italspawn)
Miceliu Pleurotus cantitatea minima este o punga de
De ce ar plati cineva 130 lei pentru o punga de Miceliu de 10 litri???
Raspunsul este simplu: Beneficiile achizitionarii Miceliului de
la Italspawn sunt enorme. Potrivit statisticilor, un numar foarte
mare de ciupercari cumparand acest miceliu si-au marit veniturile
cu peste 20%.
De exemplu: un cultivator de ciuperci Pleurotus din Italia pe numele
Ricci Carlo inainte de a utiliza acest miceliu avea o productie de aproximativ
25%, apoi a trecut la Miceliul de la Italspawn, prin urmare productia sa a
sarit pana la 30%, in consecinta venitul sau a crescut considerabil.
Si acestea nu sunt cazuri izolate: devine chiar o rutina pentru
ciupercarii care aleg Miceliul Italspawn sa-si vada productia marita
considerabil, in consecinta, mai multi bani in buzunar.
Iata un alt lucru important: fiind un miceliu de inalta calitate,
Iata un alt lucru important: fiind un miceliu de inalta calitate,
procentul de miceliu folosit pentru inocularea compostului este
mai scazut, in comparatie cu alte tipuri de miceliu care se gasesc
comert, prin urmare, nu vei plati mai mult, din contra, mai putin.
Acum fii atent: pretul este negociabil pentru ciupercarii care
cumpara cantitati importante de miceliu.
cumpara cantitati importante de miceliu.
130 lei Cumpara Acum
Sau
Suna Acum si Comanda tel.0720068592
Miceliu Champignon (Italspawn)
Miceliu este produs in Italia de la firma Italspawn unul dintre Liderii
Miceliu este produs in Italia de la firma Italspawn unul dintre Liderii
Mondiali in sectorul productiei de Miceliu.
Italspawn are o capacitate productiva de peste 12 milioane de litri de
Italspawn are o capacitate productiva de peste 12 milioane de litri de
Miceliu pe an.
Livreaza un miceliu de inalta calitate in peste 24 de tari.
Firma noatra a semnat un acord cu Italspawn pentru Distributia de
Miceliu pentru ciuperci in Romania,
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu