Ciuperca Champignon-Exigenţe climatice şi perioada de inoculare
Denumire
ştiinţifică: Agaricus bisporus
Familie
şi varietate
Cunoscută
ca şi ciuperca
de bălegar, ciuperca
albă
sau
ciuperca de strat,
ciuperca Champignon a cărei denumire
ştiinţifică
este Agaricus bisporus(
din Agaricus campestrisa
fost cultivat apoi produsul industrial Agaricus bisporus) aparţine
familiei
Agaricaceae. Există
patru grupuri diferite de varietăţi clasificate
în funcţie de culoarea pălăriei: -varietatea
albă -varietatea
brună -varietatea
intermediară(crem,
alb-ivoire)
-hibrizi
Varietatea
albăeste
caracterizată
prin carpofori de culoare albă, cu suprafaţa delicată, cu
tendinţa spre dimensiuni
mici(4-8 grame). Cuprind tulpini
dotate
cu o viteză mai maresau
mai
mică a
creşterii
producţiei.
Producţia
varietăţii albe este destinată în principal comerţului în stare
proaspătă. Citeste mai Departe
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu